Geluk van het paard staat voorop

Passie voor dressuur

Wat Yaël Reijnders Dressage kenmerkt, is passie voor de dressuursport en liefde voor het paard. Alles valt en staat met het plezier wat het dier heeft. Yaël Reijnders heeft gevoel bij paarden en niet zomaar. Ze is één met de paarden waar ze op zit. De gezondheid van een paard speelt daarbij ook een zeer grote rol: paarden hebben tijd nodig om te ontwikkelen, net zoals mensen dat nodig hebben. Wanneer er met jonge paarden te zwaar wordt getraind maakt dit mentaal en fysiek veel kapot. De ‘lol’ is er voor het paard dan al snel af. Een paard moet het leuk vinden om de sport te beoefenen en dit kan ook spelenderwijs. Dat is de filosofie van Yaël Reijnders Dressage: plezier, passie en sport komen samen bij haar trainingsmethode. Uiteraard is Yaël Reijnders zelf een professional die haar opleidingen voor dressuur op hoog niveau heeft doorlopen.

Yael + Dude

Yaelfotos (35 van 45)

Trainen van een happy athlete

Yaël Reijnders Dressage denkt vanuit de langere termijn: meer geduld en gedoseerd omgaan met trainingstijd, een paard gelijk met zijn leeftijdsgroei ook laten groeien in kwaliteit.
Uiteindelijk heeft deze aanpak veel meer effect en kan er met een paard meer bereikt worden in de dressuursport. Tevens draagt deze aanpak bij aan het creëren van een ‘happy athlete’: een blij paard. In de aanpak wordt rekening gehouden met de natuur van een paard: dit moet tijd hebben om ook in de wei te spelen of paddock te staan, als onderdeel van de terugkerende trainingen. Niet alleen trainen in de baan of wandelen in de stapmolen, maar een paard ook echt een paard laten zijn.